ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetNaturkomiteen indklager Danske Svineavlerne og medicinalfirma for vildledende markedsføring

Naturkomiteen indklager Danske Svineavlerne og medicinalfirma for vildledende markedsføring

-

 Til pressen.

Danmarks Naturkomite indklager Danske Svineproducenter og medicinalfirmaet Boehringer Ingelheim Vetmedica for vildledende markedsføring.


Komiteen, der består af 4 miljø- og dyrevelfærdsforkæmpere, mener, at det er vildledende, at grisen på billedet i vedhæftede annonce har krølle på halen, når dette rent faktisk er en sjældenhed hos danske svin.


Komiteens dyrevelfærdsansvarlige, Jette Rosenkvist, siger: ”Billedet er et perfekt udtryk for svineindustriens manglende troværdighed for over 99 % af alle svin i Danmark får halen klippet af. Dette sker på trods af, at loven forbyder ”rutinemæssig halekupering” og i øvrigt uden bedøvelse. Da det i samme annonce påstås, at man arbejder for ” øget sundhed og velfærd hos de danske grise” mener vi, at vi må skride ind. Det kan ikke være rigtigt at danske svineproducenter og et stort amerikansk medicinalfirma skal have lov til at stikke de danske forbrugere blår i øjnene.”


Knud Haugmark, der er komiteens webmaster, ved godt, at det er en vanskelig sag. ”At udfordre svine- og medicinalindustrien er Davids kamp mod Goliath. Men vi vil påpege hykleriet i sagen, og historien viser jo, at somme tider vinder David kampen. 

Vi finder det i øvrigt tankevækkende, at et stort medicinalfirma kommer svinebranchen til hjælp med PR-kroner. Boehringer Ingelheim Vetmedica omsætter veterinær medicin bl.a. antibiotika for over 230 mio. kr årligt til den danske husdyrproduktion. Antibiotikaforbruget er direkte årsag til, at der nu findes et stort antal resistente og multiresistente bakterier i kødprodukterne. 12% af kødet er inficeret med bakterier, som i værste fald kan slå mennesker ihjel."

Komiteen deltager i den løbende debat om landbrug, miljø og dyrevelfærd og samler underskrifter for en afvikling af det danske industrilandbrug på sin hjemmeside : www.naturkomite.dk

kontakt

Knud Haugmark 20 41 77 88

Holger Øster Mortensen 40 53 92 65

 

Kilde/link

Se klagen her