Undskyldningerne står i kø for ikke at udlevere password til Vetstat

 Trods skriftlige løfter vil fødevarestyrelsen stadig ikke udlevere password og login til Vetstat. Forklaringen er at man frygter så stor interesse at hele serveren skal forberedes til meget mere trafik.

Formodningen er, at de tre, som har vundet sagen senest ved ombudsmanden, vil lægge passwords ud på nettet. Men der er næppe hjemmel for ikke at opfylde tilsagnet om give adgang ud fra en eller anden forblommet formoding. Derfor er nedenstående rykker sendt til fødevarstyrelsen:

Kære Per A. Hansen
Jeg har forsøgt at ringe til dig, men desværre var du ikke at træffe.
Det lykkedes mig i dag at fange Erik Jacobsen for at få password og login til Vetstat, som aftalt i afgørelsen af den 13. feb. d.å. (Vedhæftet). Hr. Jacobsen ville desværre ikke udlevere et password til mig med det samme, men henholdt sig til, at det var aftalt med dig, at dette først skulle ske efter at der var truffet visse foranstaltninger i databasen.
Denne sag har varet i over syv år, og i alle disse år har undertegnede haft ret til aktindsigt i Vetstat, sådan som den er og forefindes. Der er ingen som helst teknisk begrundelse for, at udsætte aktindsigten yderligere og det er en meget enkel sag at oprette et password med login til mig.
Jeg skal derfor venligst bede om at dette sker øjeblikkeligt.
Kopi sendt til ombudsmanden.

— 
Knud Haugmark
Skelhøjvej 25 C, 1 th.
2800 Lyngby
Fastnet: +45 46 96 49 48
Mobil: +45 20 41 77 88
www.haugmark.dk

 

Kilde/link