ForsideBiogasbedragetFuptal om biogasanlæg

Fuptal om biogasanlæg

-

 Om et planlagt gyllegasanlæg ved tønder skriver man på siden energy-supply.dk bl.a:

Fakta:

Envo Biogas Tønder skal årligt behandle ca. 700.000 ton husdyrgødning (gylle) og ca.200.000 ton anden biomasse.

Den samlede gasproduktion bliver ca. 63,6 mio. kubikmeter om året.

Etablering af biogasanlægget vil medføre ca. 42 nye arbejdspladser i Tønder. Det vurderes desuden, at der samtidig skabes yderligere 35-40 afledte arbejdspladser i lokalområdet.

Det ser ved første øjekast ud som om, at gylle yder det største bidrag til gassen. Dette er ikke rigtigt, for man regner nemlig gyllens vandindhold med. Hvis man ser på indholdet af tørstof, er gyllens bidrag på ca 35.000 tons, hvoraf kun en mindre del kan omsættes i biogasanlægget.

Fra bioafgrøderne kommer 200.000 tons, men da de har et større tørstofindhold, bidrager de med ca.100.000 tons, altså rundt regnet tre gange så meget som gyllen. Derudover er denne biomasse ikke omsat en gang allerede i dyrenes tarme, så gasbidraget bliver endnu højere i forhold til gyllens. Hvis man derudover  regner transporten af gyllen hen til anlægget og tilbage igen, bliver gyllens energiregnskab endnu ringere. Gyllens energibidrag ligger skønnet mellem 5 og 10%.

Men det fortæller man ikke på energinets hjemmeside. Her jubler man over at der skal laves en masse grøn energi i Tønder kommune.

 

Kilde/link

Energinet