ForsideDebatindlægDebat: Landbrugets særbehandling

Debat: Landbrugets særbehandling

-

Læserbreve 18.02.13 JyllandsPosten
 

Landbrugets særbehandling

Thor Hjarsen, biolog, projektleder, Bobakken 66, Ålsgårde

Hvordan kan det være, at I landmænd tager det for givet, at vi andre skal betale jer via skatterne for overhovedet at gå på arbejde?

Forklar mig, hvorfor I, modsat alle andre selvstændige i Danmark, skal have i gennemsnit 300-350.000 kr. fra os andre hvert år? Penge, som vi betaler via skatterne, men som uddeles af EU.

Hvorfor skal I derudover have billigere brændstof end os andre, der også har en firmabil? Hvorfor skal I have lettelser på jordskatterne, når økonomien strammer? Det kunne jeg som selvstændig da også tænke mig.

Hvorfor brokker I jer, når priserne på jeres varer falder, eller bare regnen falder, og vil have erstatning fra samfundet? Det må jeg da bare finde mig i – ligesom alle andre selvstændige erhvervsdrivende i dette land.

Hvorfor kan I landmænd ikke køre bus eller gå med post, når jeres virksomhed giver millionunderskud, og det hele er en dårlig forretning? Hvorfor skal I have os til at betale, for at I kan blive siddende på jeres traktor? Vi andre må finde andre job, hvis forretningen ikke kører rundt. Hvad gør jer særlige i forhold til andre erhverv? Hvorfor denne særbehandling? Fortæl mig det, så jeg forstår det.

Kilde/link