ForsideMRSAAlle patienter undersøges nu rutinemæssigt for MRSA.

Alle patienter undersøges nu rutinemæssigt for MRSA.

-

Mens sundhedsvæsenet systematisk screener alle patienter der indlægges på hospitalerne holder myndighederne stadig kortene tæt til kroppen når det gælder om at oplyse hvor smittefaren er til stede. Ombudsmanden har haft en klagesag om indsigt i MRSA inficerede gårde liggende i månedsvis uden at afgøre, om disse oplysninger er omfattet af miljøoplysningsloven.

Vejledningen om MRSA sikrer på ingen måde imod spredning af MRSA i forbindelse med skoleelevers staldbesøg og der er ingen dyrlægekontrol med smågrise, der eksporteres levende med eller uden MRSA.

Efter at screeningen er blevet ren rutine ved indlæggelse på hospital, han man fundet et sigende antal smittede, der isoleres for ikke at smitte andre patienter på hospitalet. Der er ikke sket nogen form for indskrænkninger af landmændenes brug af antibiotika. Dette forbrug udgør 2/3 af de samlede forbrug i Danmark.

Kilde/link

DR