Forsidebagatellisering af MRSA-farenArbejdstilsynet udtaler sig om MRSA

Arbejdstilsynet udtaler sig om MRSA

-

Arbejdstilsynet udtaler sig ikke om, hvorvidt de udarbejdede arbejdspladsvurderinger (APVer) er offentligt tilgængelige. Det fremgår af skrivelsen, at de kun er tilgængelige for de ansatte og arbejdstilsynet. Man skriver bl.a:

Hvis der er konstateret MRSA i en svinestald, skal arbejdsgivere udarbejde en udvidet arbejdspladsvurdering (APV), som fastlægger risikoen derved. En APV skal opbevares på arbejdspladsen og være tilgængelig for medarbejderne. APV’en skal kunne fremvises ved besøg af en tilsynsførende fra Arbejdstilsynet.

[…]

På virksomheder med dyrebesætninger, hvor der er særlige risici, herunder også risiko for MRSA-CC398, skal arbejdsgiveren sørge for at informere de ansatte om de særlige smitterisici, der kan være forbundet med arbejdet. Instruktioner om, hvordan man skal forholde sig under udførelse af arbejdet, skal foreligge skriftligt, og hvis det er nødvendigt, fremgå af opslag. Arbejdsgiveren skal i den forbindelse sikre sig, at de ansatte har forstået instruktionen på et sprog, som de kan forstå.

Læs her: Arbejdstilsynet