ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetMasser af gang i de ulovlige slagtninger

Masser af gang i de ulovlige slagtninger

-

Fødevareministeriets rejsehold har været på besøg hos mange ulovlige, uautoriserede og uhygiejniske gårdslagterier og kødvarefabrikker. Det fremgår af ministeriets hjemmeside. Herunder listes et lille udvalg.

 •  Kød tilvirket, transporteret og opbevaret under ulovlige og uhygiejniske forhold er blevet solgt til private med afhentning hos Per Andersen på adressen Kappendrupvej 4, 5500 Langeskov.

 

 • Forbrugere, der har købt grisekød fra adressen Skolevej 221, 9800 Hjørring, eller fra landmænd i omegnen uden oplysninger om, hvor kødet er slagtet, bør kassere det.
 • Fødevaremyndighederne har ved et kontrolbesøg efter et anonymt tip konstateret, at der drives slagterivirksomhed uden autorisation og under uhygiejniske forhold på adressen. Desuden har slagtedyr ikke været dyrlægekontrolleret før og efter slagtning. Det kan derfor ikke udelukkes, at dyrene har været syge og at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier. Grisene til slagtning er leveret fra eller afhentet hos landmænd i omegnen.
 • Forbrugere, der har købt visse fjerkræ og fjerkrækødprodukter, herunder hakket fjerkrækød, fra Tvis Gårdbutik, Morrevej 12, Tvis, 7500 Holstebro eller via internettet på http://www.tvisgaardbutik.dk/, bør kassere det.

  Fødevaremyndighederne har ved et kontrolbesøg på adressen konstateret, at produktion af fjerkrækød og fjerkrækødprodukter er sket uden autorisation og under uhygiejniske forhold. Desuden er slagtedyr og kød ikke dyrlægekontrolleret inden det blev forarbejdet på adressen. Det kan derfor ikke udelukkes, at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier.

 • Forbrugere, der har købt svine- eller oksekød, herunder hakket kød og medisterpølse på adressen Nordvestvej 9, 4470 Svebølle, bør kassere det.

  Fødevaremyndighederne har ved et kontrolbesøg på adressen konstateret, at opskæring, hakning og opbevaring af kød er sket uden autorisation og under meget uhygiejniske forhold. Desuden er det uvist om slagtedyr eller kød har været dyrlægekontrolleret forud for forarbejdning på adressen.

  Det kan derfor ikke udelukkes, at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier eller er fordærvet.

  Og så videre….

  Det fremgår ikke af fødevareministeriets hjemmeside, om der foretages regnskabskontrol for salget af de ulovlige kød eller om man foretager bakteriologiske undersøgelser.

 

Kilde/link

Se flere eksempler her