ForsideMRSAFødevarestyrelsen: Børneinstitutioner skal holde sig væk fra charme-farme

Fødevarestyrelsen: Børneinstitutioner skal holde sig væk fra charme-farme

-

Tove Rønne fra fødevarestyrelsen mener ikke at børneinstitutioner skal tage på besøg i svinestalde, fordi der er risiko for at blive smittet med MRSA. Landbrugets dyrlæge, Jan Dahl fra Landbrug og Fødevarer, mener, at risikoen er en del af fornøjelsen ved at besøge en svinestald, for kun 5 % af de kendte MRSA tilfælde stammer fra smitte fra svin. Han mener, at professor Hans Jørgen Kolmos, en af landets fremmeste eksperter på området næsten er en terrorist, når han advarer imod besøg i svinestalden.

Fornøjelsen ved at besøge en svinestald bør overskygge den minimale smitterisiko, der er forbundet med det, skriver FoodCulture.dk.

Læs også artiklen fra TV2 ØST her


Fakta:

• EFSA har i 2009 gennemført en undersøgelse af MRSA-forekomsten i europæiske so- og avls-besætninger. Der blev ikke fundet MRSA i de 95 undersøgte danske avlsbesætninger, og kun i 3,5 pct. af 198 danske sobesætninger. Til sammenligning var 14 pct. af europæiske avlsbesætninger og 27 pct. af europæiske sobesætninger positive. I 2009 blev der screenet 789 slagtesvin på slagteri i Danmark, og 101 (13 pct.) af disse var positive for MRSA

Kilde/link

Landbrug og fødevarer