ForsideDebatindlægLiberal Alliance går ind for øget statsstøtte til landbruget. Udokumenterede påstande i...

Liberal Alliance går ind for øget statsstøtte til landbruget. Udokumenterede påstande i helsides annoncer

-

Liberal Alliance er gået på vælgerjagt blandt konkurstruede landmænd og har indrykket en helsides annonce i Berlingske Tidende, hvor Anders Samuelsen med appelerende blikke op til læseren vil have flere penge til landbruget, fordi dets konkurs angiveligt kan true 250.000 arbejdspladser. Dette tal har denne sides redaktør flere gange forsøgt at få dokumenteret, indtil videre uden held. Samuelsen regner landmændene med i arbejdspladserne, men her afviger Samuelsens regnebog fra alle andres. Det er ikke en arbejdsplads, når arbejderen skal låne mange tusinde kroner for at betale regningerne i forbindelse med arbejdet. Det er i hvert fald næppe den slags arbejdspladser, vi skal have flere af.

Nu vil vi prøve at få dokumentationen fra Liberal Alliance. Det gælder også andre af annoncens påstande om at det er muligt at komme uden om EUs konkurrenceregler og yde "massiv gældssanering" ligesom de særlige konkurrenceforvridende tiltag fra Tyskland og Sverige skal dokumenteres. Vi vil også gerne have svar på, hvor milliarderne til gældssaneringen skal komme fra og hvilke samfundsopgaver, som skal nedlægges for at danske urentable landmænd kan drive deres gøgeungererhverv videre med stadig større underskud til følge.

Se mail til Anders Samuelsen med diverse spørgsmål

Sidste ( 8. februar 2011): Liberal Aliance indrømmer, at partiet overdrev tallet for landbrugsansatte i annoncer. Læs her