ForsideSvineproduktion i DanmarkSådan påvirkede Axelborg politikerne

Sådan påvirkede Axelborg politikerne

-

– Der kan jeg lige så godt sige det, som det var. Michael Brockenhuus-Schack og jeg var herefter en tur nede hos Karen Ellemann. Vi fortalte hende, at det var fuldstændig uacceptabelt. Hun skulle vide, at vi ville gå massivt til politikerne og sige, at der skulle ske væsentlige forbedringer. Den bølge, hun havde set af protester i januar, ville nemlig blive en tsunami, hvis hun lagde de samme planer frem engang til, sagde Niels Peter Nørring.

200 sprøgsmål
Han fortalte, at Landbrug & Fødevarer efter mødet med ministeren tog en hel række af møder med politikere i regeringspartierne og Dansk Folkeparti, og fortalte dem, at der altså skulle gives nogle væsentlige indrømmelser og åbninger i vandplanerne.

– Den indsats medførte, og det er faktisk historisk, at der blev stillet ikke mindre end 200 spørgsmål fra Venstres folketingsgruppe til deres minister. Det sker stort set aldrig, at der bliver stillet mere end et eller to spørgsmål i en gruppe til en minister. Folketingspolitikerne tog den her sag meget alvorligt, lød det fra Niels Peter Nørring.

Af de konkrete forbedringer i forhold til de vandplaner, der tidligere er sendt ud i høring, er ifølge Niels Peter Nørring, at der nu skal gives fuld kompensation til landmændene med de tab, de må have på vandløb, der løber over, eller hvor markens drænsystem ikke virker. Kommunerne må intet sætte i gang, før pengene er der.

– Sådan så det oprindelige udkast altså ikke ud. Det er faktisk en stor sejr, lød det.

Kilde/link

Landbrugsnet