ForsideDebatindlægDebat: Væk med dødvægten

Debat: Væk med dødvægten

-

Væk med dødvægten

Knud Haugmark, Skelhøjvej 25 C, 1., Kongens Lyngby i Jyllands Posten den 17.04.11.

I sit indlæg 10/4 plæderer den ultraliberale Jens Rohde for, at landbrugsstøtten skal bevares, og at Danmark vil miste 150.000 arbejdspladser og en ”fantasilion” i eksportindtægter, hvis den bliver afskaffet.

 

Sjovt synspunkt fra en mand, der tilhører det liberalistiske miljø. For landbrugsstøtten har i virkeligheden ødelagt dansk landbrug ved at holde gang i en produktion, som ikke kan sælges med gevinst af den simple grund, at ingen gider at betale for den. Svinekød kan alle fremstille, og de danske producenter kan trods massive tilskud, billig arbejdskraft fra østlandene, toldmure og oplagringstilskud ikke konkurrere. Derfor, og fordi man har nægtet at se virkeligheden i øjnene, har danske landmænd forgældet sig så meget, at de aldrig kan betale lånene tilbage, men må gå konkurs i massevis.
Eksporten, som Rohde praler af på landbrugets vegne, slår altså et stadig større hul i den hjemlige økonomi, og vi vil som land være rigere uden. Vi skal altså afskaffe såvel næsten hele landbruget som landbrugsstøtten for at undgå et kæmpe kollektivt kollaps, som konkurserne i landbruget uundgåeligt vil føre med sig.
Mad til de sultne danskere kan dækkes på blot 16 pct. af landbrugsarealet. Så hverken Rohde eller hans ultraliberale meningsfæller skal gå sultne i seng, fordi vi forbedrer den danske økonomi ved at kaste dødvægten fra landbrugserhvervet over bord.

Kilde/link

Jyllands Posten