Finanstilsynet advarer bankkunder: Landbruget kan ikke betale hvad de skylder:

Maskinbladet skriver: En ny rapport fra finanstilsynet konkluderer, at en række mindre banker har en betydelig kreditrisiko på grund af en relativt stor andel af udlån til landbruget.

Konklusionen kommer på baggrund af, at Finanstilsynet har gennemgået årsrapporterne fra samtlige danske pengeinstitutter.

Finanstilsynet har ikke sat navn på de risikobetonede banker, men Børsen bringer en opgørelse over de banker, der er mest eksponeret mod landbrug. Listen toppes af Nordjyske Bank med en andel af udlån og garantier til landbruget på 26,1 procent. På de efterfølgende pladser kommer Vordingborg Bank (20,2 procent), SDA (19,0), Vestjysk Bank (17,0), Hobro Sparekasse (17,0), Fjordbank Mors (14,7) og Skjern Bank (14,7).

Kilde/link

Maskinbladet