ForsideLederLeder: Landbrugsillusioner om landbrugsmillioner

Leder: Landbrugsillusioner om landbrugsmillioner

-

Niels Jørgen Pedersen fra Landbrug og Fødevarer klynker i anledning af, at de danske bønder de næste par år mister fem procent af støtten, som omfordeles til de fattigere østlandes landbrug:

– Mere EU-støtte vil i fremtiden gå til gammeldags former for landbrug. Det er konkurrenceforvridende, når store effektive produktioner som de danske mister støtte, mens små, ineffektive produktioner får mere, siger Niels Jørgen Pedersen til Politiken.

Pedersen vrøvler. Hvis ikke de moderne og "effektive produktioner" kan klare sig uden støtte, så er de nok ikke helt så effektive, som de selv tror. Moderniseringen af det danske landbrug er i høj grad netop finansieret med EU støttekroner. Men den fordel vil Pedersen altså holde for sig selv.

I mange år har danske landmænd modtaget ca. 50% over gennemsnittet pr. hektar i EU, så man må mene, at de har haft tid nok til at sikre sig et teknologiforspring. Alligevel mener Pedersen, at de østeuropæiske landmænd skal fastholdes på en primitivt og ineffektivt stade. Så udgør de nemlig ingen konkurrence for bl.a. de danske stærkt tilskudsafhængige landmænd.

Kilde/link