ForsideMenneskers sundhedDrikkevand & pesticidersickpigs.dk får miljøstyrelsen på arbejde

sickpigs.dk får miljøstyrelsen på arbejde

-

Ansporet af denne artikel, stillede Folketingets Miljøudvalg nedenstående spørgsmål til ministeren:

 


 

Folketingets Miljøudvalg har i brev af 14. oktober 2011 stillet følgende spørgsmål nr. 21  (alm. del), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Per Clausen (EL). Spørgsmålet er tidligere stillet i folketingsåret 2010/11, 1. samling, jf. MPU alm. del spm. 954.

Spørgsmål nr. 21 (alm. del)

Giver nye undersøgelser, der viser, at pesticider, og derfor alle andre sprøjtemidler, kan løbe gennem regnormegange ned i drængrøfter, og altså ikke, som man hidtil har antaget, lader sig bremse af lerlag eller bliver bundet til jordpartikler i de øverste jordlag, anledning til overvejelser om berettigelsen af de godkendelser, der hidtil er udstedt og overvejelser i forhold til de som fremover gives?

Svar

 

De nye resultater, der omtales i spørgsmålet, stammer fra et forskningsprojekt, hvortil der er ydet tilskud fra Miljøstyrelsens program for bekæmpelsesmiddelforskning.

Rapporten fra dette projekt vil snart blive publiceret.

 

Transport af pesticider i regnormegange og andre porer i jorden indgår allerede i dag i godkendelsesordningen – både i forhold til grundvand og i forhold til overfladevand.

Jeg kan henvise til Miljøstyrelsens uddybende beskrivelse i vedlagte notat.

Ida Auken / Claus Torp

Miljøudvalget 2011-12

MIU alm. del , endeligt svar på spørgsmål 21

Offentligt

Kilde/link

Miljøstyrelsens notat