ForsideDebatindlægLandbruget vil have besked fra ministeren

Landbruget vil have besked fra ministeren

-

 I et åbent brev til fødevareminister Mette Gjerskov (S) skriver Hans Gæmelke, at han er dybt bekymret for dansk landbrugs fremtid. Der tages ikke hensyn til landbruget, og han møder i øjeblikket mange kollegaer, der helt har mistet tilliden til retstilstanden i det danske samfund.

Og han beder ministeren om at svare på en række spørgsmål fra sine landmandskolleger:

* Er det ikke fødevareminsteren, der skal kæmpe for, at vi har en fødevareproduktion i Danmark?

* Den måde, fødevareminsteren udstiller sig selv og erhvervet på i tv, gør det svært for landmænd at anbefale unge mennesker at etablere en produktion i Danmark. Det er måske også din mening?

* Er det fødevareminsteren, der har ansvaret for at give hele den danske befolkning adgang til randzoner?

* Hvorfra ved fødevareminsteren, at landbruget forurener så meget, som du siger? Er det noget, du tror, eller er det noget, du ved noget om? Landmænd mangler dokumentation; det virker blot som politisk snak.

* Den valutaindtægt, som landbruget med følgeerhverv giver, hvor vil fødevareministeren finde den i fremtiden?

* Hvor er fagligheden i de randzonekort, der er blevet offentliggjort. Også det virker som ugennemtænkt, politisk manifestation.

* Fødevareministeren ønskede selv positiv dialog med landbruget. Hvornår kan vi forvente, den kommer. Landbruget synes ikke, den er eksisterende.

* Landmænd føler, at du nedgør landbruget og os som personer, der står bag? Hvornår er du færdig med det og i stedet for respekterer vores erhverv.

Kilde/link

Landbrugsavisen