ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsSparekasse afskriver millioner på landbrugskunder

Sparekasse afskriver millioner på landbrugskunder

-

Sparekasserne Bredebro og Vorbasse-Hejnsvig udfordres af landbrugskunderne, hvilket har øget behovet for nedskrivninger.

Det fremgår af sparekassernes halvårsregnskaber, der er offentliggjort samtidig med planerne om at rykke sammen under fælles tag i Billund.

Sparekassen Bredebros nedskrivningskonto er på 8,7 mio. kr., mens Vorbasse-Hejnsvig Sparekasse har øget nedskrivningerne til 11,6 mio. kr. fra 6,3 mio. kr. for et år siden.

Begge sparekasser har mange kunder i landbruget.

sickpigs.dk forudser, at finanstilsynets hidtidige krav om nedskrivninger på landbrugskunderne om kort tid vil vise sig alt for optimistiske. Det vil vise sig, at landbrugets betalingsevne er langt mindre end man regner med, hvilket vil udløse endnu en bølge af nedskrivninger, altså tab, på landbrug, som ikke kan betale renter på deres lån, selvom disse er historisk lave. Grunden er først og fremmest, at landbruget ikke er i stand til at skabe værdier, men kun eksisterer på subsidier fra offentlige kasser. Således er danske landmænd EUs dårligste til at tjene deres egne penge. 70 % af indkomsten består af EU tilskud, hvilket er over det dobbelte af EU gennemsnittet på 29%.

 

Kilde/link

Børsen