ForsideLandbrugets falske pibeDet er de andres skyldDer flæbes over landbrugs konkurser

Der flæbes over landbrugs konkurser

-

Man hører violinerne mens en økonomisk rådgiver fra det private firma i Herning, Palle Høj, udbredte sig om at gamle slægtsgårde går “tabt” på grund af alle mulige ydre forhold , som en stolt og flittig dansk bonde ikke kan gøre for. Lave priser , tørke og en “høj gæld” får skylden for at 300 “landmandsfamilier er blevet tvunget væk fra gården.”

Danske bønder er blandt Europas mest forgældede og de ser ud til at bruge konkurs muligheden for at slippe af med en masse gæld, hvorefter gården drives videre af en slægtning eller en ny ejer. Dette kollektive konkursrytteri har kostet samfundet mange milliarder i finansielle tab og alligevel fortsætter erhvervets urentable og usælgelige overproduktion af animalske fødevarer.

DR skriver i melodramaet om de elendige danske bønder bl.a:
– Der er mange i landbruget, der har svært ved at få den likviditet og de penge, der skal til, for at de kan fortsætte i 2019, siger Palle Høj, der er cheføkonomisk rådgiver hos Landbrugscenter Sagro i Herning, som blandt andet hjælper landmænd med budgetterne.

Selv milliarder i tilskud, økostøtte, toldmure, billig arbejdskraft fra Østeuropa oma. kan ikke redde danske udygtige landmænd.

https://www.dr.dk/nyheder/penge/sort-aar-dansk-landbrug-over-300-landmaend-tvunget-fra-gaarden