ForsideFinansielle landbrugstabLandbrugets elendige økonomi truer Vestjysk Bank

Landbrugets elendige økonomi truer Vestjysk Bank

-

 Landbrugsavisen meddeler, at handelen med aktier i Vestjysk Bank, som har store lån ude at svømme i landbruget, er sat på pause ind til videre. Dette sker for at undgå paniksalg af aktier lige inden at banken går konkurs. Dette kan ske, hvis der ikke er dækning for bankens udlån, fordi værdien af landbrugsaktiverne er faldet i værdi eller har været overvurderet. Finanstilsynes har igen strammet kravene til bankernes kapital. Børsen skriver bl.a:

»Der er altid en risiko for, at nogen bliver ramt af så hårde stød, at de ikke længere har kapital til det. Så det er der en risiko for. Det er meget blandet, hvordan bankerne kommer ud. Nogle kommer ud med betydeligt flere nedskrivninger, mens andre kommer mere jævnt ud. Det handler meget om, hvad og hvem den enkelte bank har lånt ud til,« siger underdirektør i Finanstilsynet, Kristian Vie Madsen til Børsen.

17 procent af alle udlån og garantier i Vestjysk Bank er givet til landbrug, jagt, skovbrug og fiskeri. Det svarer til lån og garantier for mere end 6 mia. kr., viser bankens nyligt offentliggjorte halvårsregnskab. Staten er den største aktionær i Vestjysk Bank med majoriteten af aktiebeholdningen.

Kilde/link

Landbrugsavisen