Arla fortæller eventyr

-

 På Arlas hjemmeside kan man  under ofte stillede spørgsmål læse følgende:

Hvad er fordele og ulemper ved at holde fast i andelstanken?

Andelsselskabet:

Fordele:

I andelsselskabet bestemmer landmændene helt selv. 80% af deres indtægt på gårdene kommer fra deres mejeriselskab. De er dermed meget meget afhængige af det, og det er er derfor vigtigt for dem, at de selv har indflydelse.

Det er samtidigt en fordel for selskabet Arla at kunne sige, at selskabet har indflydelse på hele mælkens vej. Det giver større sikkerhed. Eks. Vil en stor supermarkedskæde eller burgerkæde eller pixxakæde synes, det er en sikkerhed.

 

Ulemper:

Den største ulempe er, at så skal andelshaverne, altså landmændene selv betale alle investeringer. Og det er et økonomisk pres, ingen tvivl om det. Vi kan jo ikke bare bede andre aktionærer om at være med til at betale.

Der kan også være den ulempe, at beslutningsprocesser tager længere tid. De 7.500 landmænd, der ejer os, skal have tid til at diskutere tingene grundigt, og det tager tid.


Man skriver at 80% af landmændenes indtægt kommer fra mejeriselskabet, men da de modtager ca 70% af deres indtægt i form af støtte, kommer vi helt op på 150%. Hvordan hænger dette sammen.

Man skriver også at landmændene selv skal betale alle investeringer. Men Arla er EUs næststørste modtager af støtte. Så skatteyderne betaler altså også deres

Kilde/link

Arla