ForsideMRSAFlere farlige bakterier i oksekød og mælk

Flere farlige bakterier i oksekød og mælk

-

Fødevarestyrelsen oplyser på sin hjemmeside bl.a:
VTEC-bakterier kan være i tarmen hos bl.a. kvæg, får og geder, og den vigtigste årsag til sygdom hos mennesker er sandsynligvis oksekød, der ikke har været stegt godt nok. Bakterien kan fx overføres til kød under slagtning, hvis kødet kommer i kontakt med dyrenes gødning. VTEC kan også være på frugt og grønt, som er forurenet med afføring fra dyr eller mennesker. Læs mere her

Også MRSA forekommer i både kød og mælk. I 2012 er 500 mælkebesætninger blevet screenet for MRSA og sickpigs.dk har begæret aktindsigt i resultaterne. Vi ser frem til at bringe resultaterne her på siden, men da myndighederne forsinker sagsbehandlingen, der sandsynligvis ender hos ombudsmanden, kan det desværre vare flere år før de offentliggøres. Se artikel i Kvæg Nyt nr 10, 2012 her

 


Til fødevarestyrelsen

Hermed begæres i henhold til lovgivning om aktindsigt i miljødata indsigt i alle data i screeningen som er omtalte her
https://www.landbrugsinfo.dk/Kvaeg/Sider/Kvaegbesaetninger-screenes-for-MRSA.aspx
hvor der blev fundet MRSA 

Kilde/link