ForsideDebatindlægDebat: Taberagtig foragt

Debat: Taberagtig foragt

-

Taberagtig foragt.
Det er interessant at læse, at både landmænd og dyrlæger hævder, at åbningen af Vetstat har givet medicinalindustrien en markedsføringsredskab over for danske landmænd (Effektivt Landbrug 12. jan 2013) Det er også interessant, at i det fire år lange forløb, hvor også danske dyrlæger fremkom med indsigelser imod åbningen, ikke på noget tidspunkt blev nævnt, at medicinbranchens indsigt skulle være et problem.
Det er det heller ikke, for medicinfirmaer markedsfører over for dyrlæger, ikke over for landmænd, da dette ganske enkelt ikke er tilladt.
Vetstat giver forbrugere, personale og presse en hidtil uset gennemsigtighed i et erhverv, som med sit medicinforbrug udsætter både ejere, ansatte, besøgende og alle andre for en sundhedsrisiko i form af resistente bakterier. Hvis denne åbenhed kunne føre til, at landmændene konkurrerede på et så lavt forbrug som muligt, ville meget være opnået. Men det ønsker svinebosserne Linhardt Nielsen og Kristian Viekilde ikke. De vil "ufortrødent arbejde for at få VetStat lukket igen." Begge udviser mangel på samfundssind. Hvis de bare med antibiotika kan få diarren stoppet hurtigt hos smågrisene, så rager befolkningens risiko for at få infektioner med resistente bakterier dem langsomt. En mere taberagtig foragt for sine medmennesker skal man vist lede længe efter.

--
Knud Haugmark
Redaktør for sickpigs.dk
Skelhøjvej 25 C, 1 th.
2800 Lyngby
Fastnet: +45 46 96 49 48
Mobil: +45 20 41 77 88
www.haugmark.dk

Kilde/link

Effektivt Landbrug (bringer kun et uddrag af artiklen i bladet)