ForsideLederLeder: Seruminstituttet dækkede over MRSA c398 dødsfald. Hasardspil med danskernes sundhed

Leder: Seruminstituttet dækkede over MRSA c398 dødsfald. Hasardspil med danskernes sundhed

-

Både Frank Årestrup, DTU og Henrik Westh fra videncenter for MRSA er forundrede og oprørte over, at de ikke har fået oplysninger om de tre-fire danske dødsfald forårsaget af MRSA. Det skriver MetroExpres i dag

 

Til MX udtaler Robert Skov fra seruminstituttet bl.a:

 

– Vi har ikke fundet anledning til det, da forekomsten af blodforgiftninger og dødsfald grundet alle samlede MRSA-typer har været stabile de sidste 10 år, forklarer Leo Skov, som indrømmer, at ingen ved præcist, hvor mange danskere, der årligt dør af MRSA og svine- MRSA.

Dette er et meget mystisk svar. For på den ene side, har Hans Jørgen Kolmos oplyst i retten, at tre er døde af MRSA i Danmark. Han havde rapporteret et tilfælde, og spurgte til tidligere tilfælde. Der var to, fik han oplyst fra Seruminstituttet. Siden er endnu en død. Så nogen må jo tælle.

På den anden side, er det ikke en begrundelse for ikke at opgøre MRSA398 dødsfald, at "alle samlede MRSA-typer har været stabile de sidste 10 år". Det er da hamrende vigtigt at vide, hvordan smittemønsteret udvikler sig for forskellige bakterier, hvis vi skal gribe ind over for en begyndende epidemi.

Man afholder sig jo heller ikke fra at tælle tilfælde af influenzadødsfald, bare fordi det samlede tal har ligget stabilt. Eller været faldende. Eller stigende. De to ting har intet med hiunanden at gøre.

Pseudoargumenterne tyder på, at Seruminstituttet bevidst lægger røgslør ud for ikke at skade svineindustrien.

Alt tyder på, at manden i maskinrummet for denne desinformationskampagne hedder Robert Skov.

Kilde/link

MetroExpress