ForsideAntibiotika og resistensDanske svin har det svært i Sverige (men det har de svenske...

Danske svin har det svært i Sverige (men det har de svenske også)

-

Trods reklamer for millioner er der opstået en stærk bevægelse imod danske svinkødsprodukter i vores broderland på den anden side af sundet.

Her tager man afstand fra dårlig dyrevelfærd, som ikke følger EU reglerne, for eksempel når det gælder tildeling af halm. En forhandler vil ikke længere have det danske kød på hylderne, dels for at sikre de svenske svinekødsproducenter imod konkurrence fra lavpriskød fra Danmark, og dels fordi han frygter, at resistente bakterier kan smitte kunderne, når de spiser kødet.

– Det jag inte vill äta själv ska jag inte sälja till andra, udtaler Mikael Karlsson, butikschef på Ica i Skurup til dagbladet Expressen

Svenske svineproducenter har også problemer

Mange pattegrise trampes ihjel fordi der er for lidt plads til soen og hendes 12-13 smågrise. Søerne skal hurtigst muligt igen i brunst og derfor kan søerne komme i kamp med andre søer og få så svære skader, at de må aflives. Dødeligheden blandt smågrisene i Sverige er blandt de højeste i Europa

– Sveriges grisföretagare febrilt med att förbättra situationen, säger Mattias Espert, svensk storproducent af svin til Expressen.

 

Kilde/link

Expressen