ForsideDebatindlægDebat: Du skylder mig en undskyldning, Jens Gammelgaard!

Debat: Du skylder mig en undskyldning, Jens Gammelgaard!

-

Jens Gammelgaard, svineavler fra Odder, skal sige undskyld!

Bragt i Stiften, Vejle Amts Folkeblad og Horsens Folkeblad.

Svineavler og landboforeningsformand Jens Gammelgaard, Odder, efterlyste ”facts” om den MRSA epidemi, som nu breder sig ud over landet, da han var i TV Østjylland den 16. september. Og så lagde han ud med en skrøne af de værste om sagen. Han sagde:
Det er jo sådan, at hvis du er ude af kontakt med det i et til fire døgn, så er det ude af kroppen igen .
Dette er notorisk forkert. I bedste fald forsvinder smitten, hvis man vasker sig med klorhexidin og smører sig i næsen med antibiotisk salve i fem døgn. Men det lykkes ikke altid. Bakterien er påvist i svælget, endetarmen og skeden, så det ser ud til, at den kan være overalt. Derfor virker flittige afvaskninger og salvekur langt fra altid. Derfor smitter kvinder deres nyfødte børn, som endda ikke kan behandles, før de er blevet to år.
Jens Gammelgaard fremturer i Stiften samme dag, hvor han meddeler: ”Vi lever i et demokratisk samfund, men at uddele sådanne anonyme løbesedler synes jeg i høj grad er udemokratisk”
Det er tydeligt, at svineavleren ikke har styr på sine begreber. Der er ytringsfrihed i Danmark, og det er derfor helt i orden at udarbejde en løbeseddel om MRSA og offentliggøre den på nettet. Intet udemokratisk i det, hr. Gammelgaard. Løbesedlen er i øvrigt signeret med mit navn, så den er på ingen måde anonym. Derfor er det uhørt, når landboforeningsformanden fortsætter:
”Jeg ved ikke, i hvor stort omfang den løbeseddel er omdelt, men jeg er bekendt med, at den også ligger på nettet. Jeg ved ikke, hvem der står bag, men hvis man ikke vil stå frem, er man en kryster.”
Jeg ser frem til en undskyldning fra Jens Gammelgaard. Jeg er ikke nogen kryster, står ved mine ord og har intet at skamme mig over. Især ikke efter at Radio 24syv faktacheckede løbesedlen, som også findes på engelsk og polsk, sammen med Kåre Mølbak fra Statens Seruminstitut. Den klarede checket med glans og blev fundet fuldstændig fejlfri.
Det er på ingen måde betryggende, at Jens Gammelgaard sammen med Odder Kommune bikser på et ”stormøde” om problemerne. Jeg frygter, at der bliver tale om bagatellisering af MRSA problemet, som skal bane vejen for, at landbruget som en slags omvendt sundhedsvæsen får ret til at indføre nye sygdomme i Danmark og oven i købet forlanger store beløb i støtte for deres ydelse.

Knud Haugmark
Skelhøjvej 25C, 1. sal th.
2800 Lyngby
Tlf: 20 41 77 88