ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerUdenlandsk kylling, nu med svine-MRSA

Udenlandsk kylling, nu med svine-MRSA

-

Forleden skrev Politiken om, at hver femte pakke dansk svinekød i supermarkedernes kølediske er forurenet med svine-MRSA.

Men det er ikke kun koteletter og flæskesteg, forbrugerne skal være særligt opmærksomme på, hvis de vil undgå bakterierne. Kyllingekød importeret fra udlandet er nemlig endnu mere befængt end det danske grisekød.

LÆS OGSÅHver 5. pakke svinekød er fyldt med MRSA

Det viser Danmap-rapporterne om antibiotikaresistens fra 2009, 2010 og 2011, som var de år, hvor man i Danmark undersøgte kød for den særlige svinebakterie MRSA CC398. Hvert år steg andelen af kød, der var inficeret, og den seneste rapport fra 2011 viste, at hver tredje pakke med importeret kyllingekød var inficeret med MRSA – hovedsageligt svine-MRSA, men også andre multiresistente bakterier.

via Der er også svine-MRSA i kylling – Politiken.dk.