ForsideMenneskers sundhedFarlige fødevarerLeder: Sæt advarsler på rødt kød.

Leder: Sæt advarsler på rødt kød.

-

1-1-DSC04978

Kød er farligt.

Der er faste regler for mærkning af farlige væsker. De skal være i grønne flasker med mønster på. Tydelige etiketter. Punktskrift. Sikkerhedslåg.

På smøger står det på alle pakker: Rygning giver kræft.

Der advares mod at spise for meget sukker på slikposerne.

Men kød, der indeholder farlige bakterier, carcinogene sukkerstoffer og vira sælges til alle, selv små børn, uden antydning af advarsel. Lige bortset fra hygiejnebefalingen. Der står med små bogstaver, at man skal sørge for god køkkenhygiejne, når man tilbereder kødet. Men det er også det hele. Faren er ikke kødet, men køkkenhygiejnen, hvis du ikke gør det godt. Og så er du ret beset en svin, og har kun fortjent din mavepine, eller det, der er værre.

Det kan ikke være rigtigt. Alt kød bør forsynes med tre dødningehoveder og klar tekst:

scullsKød giver kræft.
Holdes uden for mindre børns rækkevidde.
Lås køleskabet indtil kødet er stegt.
Stærkt klimabelastende.
Spis maximalt 50 gram om ugen.

Senest har undersøgelser af mus, der fik et særligt sukkerstof, der findes i kød, vist kræftsvulster, fordi kroppens immunsystem reagerer på sukkerstoffet, der kaldes Neu5Gc

PS: Der er ingen grund til at friholde såkaldt “Økologisk kød” fra advaselspligten. Der er helt sikkert lige så farligt i denne henseende.