ForsideLandbrugets imagekampagneMange landbrug konkurstruet. De kan ikke tjene penge.

Mange landbrug konkurstruet. De kan ikke tjene penge.

-

Under overskriften: 1.000 landmænd på vej til at dreje nøglen om refererer Bent Højgaard Sørensen i Stiften hvad landbrugets egne ansatte analytikere siger om landbrugets situation, og det der ud til at i hvert fald en af dem maler fanden på væggen med brede strøg. Jens Schjerning fra det AgroMarkets, der er ejet af landbrugscentrene i Dansk Landbrugsrådgivning, tegner med ordet “Uhyggeligt” et sort billede af fremtiden for verdens bedste landmænd. I Stiften skriver Bent Højgaard bl.a fredag den 16. januar 2015:

Dansk landbrug er i en dyb, dyb krise, som formentlig er værre end hidtil antaget. Flere økonomiske eksperter peger på, at landbruget kan havne i en økonomisk krise som under depressionen i 1930erne. Eller dét, der er endnu værre.

Advarslerne kommer blandt andet fra analytiker Jens Schjerning fra AgroMarkets, der er ejet af landbrugscentrene i Dansk Landbrugsrådgivning. Han er specialist i konjunkturanalyser inden for bruttonationalprodukt, beskæftigelse, industriproduktion og ejendomspriser – og stærkt bekymret over landbrugets krise.

»Uhyggelig situation«

Erhvervet er belastet af en tårnhøj gæld på samlet cirka 362 milliarder kroner, og i de seneste godt fire år har gælden været uændret på omkring 360 milliarder kroner, uden at der er tegn på, at erhvervet kan få gælden bragt ned.

Analytikeren peger videre på, at landbrugets kreditter består af afdragsfrie lån, hvor renten er variabel. Hvis den stiger kan det være en katastrofe for landbruget, hvor man åbenbart ikke har noget som helst at stå imod med.

 

via 1.000 landmænd på vej til at dreje nøglen om – Østjylland | stiften.dk.