ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsDanske landmænd nappede 13 procent af støtten til oplagring af svinekød

Danske landmænd nappede 13 procent af støtten til oplagring af svinekød

-

1-Svinehoveder
De danske svinekødsproducenter hænger lidt med hovedet efter at de ikke længere kan få tilskud til oplagring af usælgeligt svinekød.

Danske landmænd er forholdsvis de bedste til at udnytte støtteordninger til oplagring af usælgeligt svinekød, og dermed også de ringeste til at sælge deres overproduktion, som de altså fremstiller uden at der reelt er et marked for kødet. Uheldigvis for de landmænd, der har draget fordel af ordningen, lukker EU nu kassen i. Her på sickpigs.dk imødeser vi et meget stort klagehyl fra den danske snotforkælede landmænd og endnu en ministeriel “håndrækning til et presset erhverv” naturligvis betalt af skatteyderne.

Igenigen.

Naturerhverv skriver bl.a:

EU-kommissionen stopper nu ordningen for støtte til privat oplagring af svinekød for denne gang. Den stopper officielt fra 3. februar 2016. Kommissionen afviser dog samtidig alle ansøgninger, som er kommet ind fra 21. januar 2016 og derefter.

Ordningen trådte i kraft 4. januar 2016. I hele EU er der frem til 21. januar i alt ansøgt om en samlet mængde på 89.841 tons. Danmark blev den tredjestørste bruger af ordningen med 11.676 tons svarende til 13 procent kun overgået af de større svineproducerende lande Tyskland og Spanien.

via EU-støtte til oplagring af svinekød stopper – NaturErhvervstyrelsen.

Tidligere artikel
Næste artikel