ForsideMenneskers sundhedDrikkevand & pesticiderLandbrugets minister fører en skamløs stammepolitik

Landbrugets minister fører en skamløs stammepolitik

-

Under overskriften “Landbrugets minister fører en skamløs stammepolitik” skriver Kjeld Hansen i et debatindlæg i Politiken bl.a:

1-1265281828eva_med_telefon 10-11-2009 16-07-42 432x587
Eva Kjer Hansen snakker i telefon under en konference i  Industriens Hus i København 2010 med bl.a. Monzantos udsendte medarbejdere.

Eva Kjer Hansen har tidligere været minister i Fødevareministeriet (2007-10), men blev fyret i utide af Lars Løkke Rasmussen, der erstattede hende med svineproducenten Henrik Høegh. Dengang sagde man i politiske kredse, at hun røg ud, fordi hun ikke kunne levere varen.

Denne gang er Kjer Hansen gået til opgaven med krum hals. Hun har sat de seneste 30 års indsats for et bedre vandmiljø på spil, hvis man skal tro en af landets førende ferskvandseksperter, professor Kaj Sand-Jensen (Pol. 7.12.2015).

Gødningsloven har netop været til tredjebehandling i Fødevareudvalget (4.2.), hvor den blev indstillet til vedtagelse, men under protest fra udvalgsformanden René Christensen fra DF:

»Udvalget har under sin behandling af lovforslaget konstateret, at høringssvar og høringsnotat fra den igangværende høring over den strategiske miljøvurdering (SMV) først kan forventes efter den 17. februar 2016. Høringssvarene og høringsnotatet vedrørende den strategiske miljøvurdering er et væsentligt bidrag til belysningen af lovforslagets virkemåde og konsekvenser. Udvalget finder det meget problematisk, at dette materiale ikke kommer til at indgå i udvalgets beslutningsgrundlag forud for afgivelse af betænkning«.

via Landbrugets minister fører en skamløs stammepolitik – Politiken.dk.