Esbens skadefro, selvgode statusopdatering på Ida (og Svend?) Aukens bekostning

Esben Lunde Larsen fra ProduktionsDanmark
Esben Lunde Larsen skrev på facebook den 6. marts

 

Sidder med smil på læben og glæder mig over, at Ida Aukens tid som miljørelevant politiker er omme… Ikke mindst, når hun i TV-Avisens 18.30’er i ramme alvor kan påstå, at jeg ikke kerer mig om miljøet.

Vi er ikke enige i ræsonnementet. Man kan da godt udtale sig i TV avisen uden dermed at ens “tid som miljørelevant politiker er omme” Sikke da et ord, “miljørelevant politiker”…Vor Herre bevares.

Hvor er det ufattelig useriøst med sådan en påstand, men hvor er det også skønt for dansk miljø- og fødevarepolitik, at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor af vælgerne og dermed ikke længere kan blamere sig med sine gratis og selvgode politisk korrekte holdninger på bekostning af alle de tusindvis af danskere, der bor i ProduktionsDanmark, hvor man ønsker en balance mellem miljø og fødevareproduktion.

Hvad mener Esben med, at vælgerne har “kørt at endnu en Auken er kørt ud på et sidespor?” Er det en henvisning til, at Svend Auken døde af prostatakræft? I Esbens kristne optik, svarer det altså til et “sidespor.”

Hvad mener Esben med “ProduktionsDanmark”? Er det en selvgod henvisning til mandens eget hjemland, det indremissionske Vestjylland, som vælter sig i bloktilskud, landdistriktsmidler og bondesubsidier. “ProduktionsDanmark”  ønsker i følge Esben en “bedre balance imellem miljø og fødevareproduktion”. Det betyder givetvis netop mere fødevareproduktion og mindre miljøhensyn ude i “ProduktionsDanmark”.  For så vidt har Ida Auken ret. Esben giver Fanden i miljøbeskyttelse.

Jeg elsker et godt miljø med hede, skov og et rigt plante- og dyreliv, som jeg altid har kendt det fra min opvækst ved Ringkøbing Fjord, hvor vi i min familie selv har ført en aktiv miljøpolitik i praksis og for egen regning på vore egne jorde og skove,…

Skulle den selvgode Esben ikke lige feje for egen dør, før han bebrejder Ida for hendes “selvgode  politisk korrekte holdninger”. Det er da ikke den rene og skære beskedenhed, at rose sig selv og sin familie for at den “selv har ført en aktiv miljøpolitik i praksis og for egen regning på vore egne jorde og skove”. Det er snarere selvgodhed, der vil noget.

 

…men jeg prøver ikke at pådutte alle andre mit miljøsyn med gratis meninger, som Ida Auken,

“Die Gedanken sind frei”, skriver en tysk sangskriver i en berømt vise. Og selvfølgelig forsøger den troende venstremand at missionere for sine provinsielle forestillinger når- og hvorsomhelst, han kan få ørenlyd. Noget tyder på, at vi ikke får fred foreløbig, for nu er Esben blevet fødevareminister, og så skal der råbes og skriges om “ProduktionsDanmark”, de skrækkelige “Aukener”, den afskyelige politiske korrekthed og hvad ved jeg…

 

så hvor er det dog befriende, at De Radikale er blevet irrelevante spillere – både når det gælder miljø- og fødevarepolitik, men også integration- og udlændingepolitik, hvor Soc.dem. endelig er kommet fri af det politisk korrekte radikale favntag, hvor man i 1990’erne lod sig styre af det politisk korrekte i stedet for at lytte til virkelighedens danskere, fx Vestegnens socialdemokratiske borgmestre. Samme frihed har danskerne nu fået mulighed for med deres adjø til Auken.

Og så triumferer den små Esben, ja han hopper i hoppegyngen i jubel over sit personangreb på Ida Auken. Men hun er på ingen måde irrelevant. Hun har for eksempel fået kastet lys over, at EU allerede i november var meget skeptisk over for miljøvirkningen af landbrugspakken ved at få fat i et ganske vist censureret referat fra et videomøde med kommissionen, som vi for nylig har bragt her på siden.