ForsideLederLeder: Fører landbruget krig imod samfundet?

Leder: Fører landbruget krig imod samfundet?

-

Landbruget bruger vores penge, forgælder landet, skaber bankkrak og kan trods mikroskopiske renter ikke skabe værdier. Underskuddene løber op i milliarder hvert eneste år, selv massive subsidier, toldbeskyttelse m.v. hjælper ikke, men skaber bare spekulationsbobler, større gæld, flere spekulationsgevinster osv.
Derudover er landbruget godt i gang med at undergrave vores sundhedssystem ved at sprede resistens overfor antibiotika og erhvervet tilsætter glyphosat og pesticider til både børns og voksnes urin.

Luftforureningen i Europa skyldes fortrinsvis landbruget og dets mange husdyr, hvilket koster mange menneskeliv hvert eneste år. Ligesom landbruget i årtier har været førende med hensyn til dødsfald og kvæstelser som følge af arbejdsulykker.
Landmændene kræver hundredevis af millioner i beskyttelsespenge for at skåne drikkevandet, korrumperer politikerne både lokalt og nationalt, køber journalister med lokkende tilbud og hele medier med annoncepenge.
Naturen er en skygge af sig selv, og når den så skal genoprettes, så flyder millionerne til obskure projekter igen igen ned i landbrugets lommer.
Den traditionelle åbenhed i forvaltningen angriber landbruget med stor kraft hele tiden.

Sig mig en gang, fører landbruget i virkeligheden krig imod os alle sammen?