ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsVerdens dygtigste landmænd: SEND FLERE PENGEEE!!!!

Verdens dygtigste landmænd: SEND FLERE PENGEEE!!!!

-

1-Svinehoveder
Danske svineavlere hænger med hovedet. Foto: sickpigs.dk

Trods massive subsidier til landbruget i form af direkte EU støtte (eufemistisk kaldet “betalingsrettigheder”), toldbeskyttelse, pengestrømme i form af landdistriktsmidler, afgiftstilbageførsel, promillefonde, mikroskopiske renter og billige østarbejdere efterspørger SEGES nu statslig medfinansiering af nye svinestalde fordi det er ti år siden, at man (et enkelt år) kunne tjene penge på denne produktion. Klaus Kaiser udtaler til Landbrugsavisen:

“Det er bestemt et problem at skaffe kapital til investeringer. Nogle af de bedst indtjenende landmænd har det faktisk, trods sektorens problemer, ganske fornuftigt, og en statslig medfinansiering gør det altid nemmere at låne penge. Men for mange vil det trods støtten være helt umuligt at gennemføre investeringer i nye stalde,” siger han til Børsen.

Kilde: Presset landbrug efterspørger en statslig støtteordning

Bønderne i Danmark har allerede modtaget en masse millioner til “nye stalde”,  som de nok ville bygge alligevel. Men så bliver der råd til lidt tykkere tandsmør og lidt dyrere rødvin derude på landet, hvor der er så dejligt. Se her