ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsMerrild: Mange landbrug har "ubetalelig høj" gæld.

Merrild: Mange landbrug har "ubetalelig høj" gæld.

-

Til Fødevarewatch udtaler Martin Merrild, at mange landmænd har en “ubetalelig høj” gæld. Med denne sproglige finte antyder Merrild, at det er gælden, der er noget i vejen med. Ikke landmanden, der hellere vil leve som greve eller baron frem for at betale, hvad han skylder. landbrugets gæld er steget igen igen og er nu oppe på 380 mia. kroner. Plus det løse, ikke tinglyste kassekreditter, udsat skat etc.

Det er bemærkelsesværdigt, at Merrild ikke nævner Putin som årsagen til landbrugets elendighed længere. Næste syndebuk i rækken vil nok være “klimakrav”. Det gætter vi her på redaktionen. Fødevarewatch skriver bl.a:

Landbrugets samlede gæld er nu oppe på 380 mia. kr.Alligevel mener formand Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer ikke, at landbrugets milliardgæld er et problem, når man ser på de værdier, der også er i landbruget.”Problemet er derimod, at værdierne er meget ulige fordelt. Der er en kæmpespredning mellem de, der har alt for meget gæld, og de, der vil klare sig ok igennem det her,” siger Martin Merrild. Han anerkender, at krisen bider hårdt i dansk landbrug lige nu.”Vi er i en situation, der adskiller sig fra mange andre lande på grund af vores meget høje gæld. Men vi har så også en mere effektiv produktion. Det er en fordel. Men det hjælper for lidt, hvis gælden er ubetalelig høj, som mange landmænd desværre har,” siger Merrild.

Kilde: Landmændene er ude i historisk hårdt udskillelsesløb