ForsideLandbrugets økonomiLandbrugets økonomiske kollapsMilliardstor pengeindsprøjtning til landbruget fra pensionskasserne er "forsinket"

Milliardstor pengeindsprøjtning til landbruget fra pensionskasserne er "forsinket"

-

underskudDet lyder tilforladeligt, at 1.5 mia pensionskroner, som danske landbrug havde set sig lun på, er “forsinkede”. Problemet er det indlysende, at pensionsselskaberne ikke må investere i underskudsforetagendet, og det er dansk landbrug.

Troels Lund Poulsen lover at problemet er løst til august, men det er pensionsselskaberne skeptiske over for.  Anledningen til at sende skatte- og pensionskroner efter det urentable landbrug  er svær at se. Landbrugets tinglyste gæld er steget igen i år med ca 30 mia. til nu 390 mia. kroner.

JP skriver den 21. juli 2016:

Ministeren fortæller, at der er en dialog i gang med pensionsselskaberne, hvor finansieringsvilkårene er til diskussion. For som flere pensionskilder igen og igen har fortalt Finans, har de mere end svært ved at se, hvordan investeringer i det nødlidende landbrug skal skaffe dem gode afkast til pensionskunderne.

Peter Damgaard Jensen, adm. direktør i PKA, er også en smule overrasket over meldingen fra ministeren om, at det er løst allerede i august. »Så skal der da til at ske noget, fordi så konkrete er vi ikke på nuværende tidspunkt. Så skal der da komme et eller andet,« siger pensionsdirektøren.

Kilde: Landbrugets formand indrømmer: Svært for pensionsbranchen at hente gevinster i landbruget