ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøtteLandbruget skal igen fodres med milliarder

Landbruget skal igen fodres med milliarder

-

Et mærkeligt forslag om, at danske skatteydere skulle forære de urentable landmænd en ekstra halv milliard, der så skulle bane vejen for at andre, især pensionskasserne, skulle smide det tredobbelte efter den økonomiske ruin, dansk landbrug, ser ud til at gå i graven inden det overhovedet er kommet i gang.

Pensionsselskaberne nægter at bide på krogen, da de fornuftigvis ikke kan spilde pensionsopsparernes penge på landbrugspjat, men alligevel drømmer nogle svineavlere våde drømme om 10 gigantiske svinefabrikker, hvor der på magisk vis skal produceres uden anvendelse af medicin. Nu er medicinanvendelse en nødvendig forudsætning for den højintensive produktion, så hvordan det skulle være muligt at undgå medicin i halvdelen af grisene er et mysterium.

Svineproduktion med eller uden medicin er og bliver en underskudsforretning i Danmark. Det har de fornuftige pensionsselskaber indset. Nu mangler vi bare at politikerne og ser skriften på væggen. Landbrugsavisen skriver bl.a:

Et udkast fra Vækstfonden foreslår, at den store, statslige fond Dansk Landbrugskapital, som har været undervejs i over et år, skal investere hele pengesummen i 10 store svinefarme. Det skriver DR Nyheder, der har fået indsigt i udkastet. Dansk Landbrugskapital blev lanceret af den forrige SR-regering, men er videreført af den nuværende V-regering. Planen er, at staten lægger 500 millioner kroner, og at pensionsselskaber kommer med de sidste halvanden milliarder kroner. Indtil videre har pensionsselskaberne dog ikke bidt til bolle – angiveligt fordi de ikke tror på, at det er en fornuftig investering.

Kilde: Udkast: Invester kæmpefond i 10 store svinefarme | Landbrugsavisen