ForsideDebatindlægKjeld Hansen: Landbrugets tabersag

Kjeld Hansen: Landbrugets tabersag

-

Boykot Coop lyder det fra svineproducent Mogens Dall (JydskeVestkysten 29. september). Han er formand for Landbosyd og opfordrer sine kolleger til at lægge landets største supermarkedskæde for had. Coop har besluttet at fremme salget af fødevarer uden rester af sprøjtegifte. Det har bragt Mogens Dall op i det røde felt.

Hvis de konventionelle landmænd vælger at følge opfordringen, skyder de sig selv i foden. Coop Danmark har en markedsandel på 42 procent af de danske forbrugere og en årlig omsætning på 45 milliarder kroner. Jeg tvivler stærkt på, at det konventionelle landbrug kan undvære sin bid af den store kage. Derimod kan Coop sagtens undvære Mogens Dall og hans konventionelle kolleger. Deres produkter kan importeres både billigere og bedre.

Nogen burde forklare Mogens Dall, at han har valgt en tabersag. Nogen burde fortælle ham, at forbrugerne i stigende grad vender sig mod landmænd, der kræver ret til at sprøjte vores drikkevandsboringer, mens de blæser på forekomsten af sprøjtemidler i danske børns urin. Landmænd, der ikke vil bekæmpe resistente bakterier, og som nu vil gennemtvinge salg af fødevarer med rester af sprøjtegifte.

Coop-supermarkederne sælger blot de fødevarer, som forbrugerne i stigende grad efterspørger.

 

Kilde: Landbrugets tabersag