Bæredygtigt Landbrug vil have støtte til ubæredygtige biogasanlæg

Med argumenter som:

”Landmændene har haft en berettiget forventning om, at det offentlige vil hjælpe dem med det her”,

forsøgte direktøren for de Bæredygtige landmænd, Hans Aarestrup på et møde med Minister Lilleholt at sikre en stabil pengestrøm til de landmandsejede gyllekogerier landet over.

”Biogasanlæg fungerer ikke uden tilskud. De kan ikke køre med anlægstilskud alene – uden driftstilskud falder det hele på gulvet”,

forklarede BL’s direktør Hans Aarestrup om besøget i ministeriet i Stormgade i København. Problemet er, ar EU ikke tillade både drifts- og etableringstilskud. Hans Aarestrup fortæller videre til Bæredygtigt Landbrugs reporter om ministren

”Han er enig i, at vi har en udfordring. Energiministeren fortalte os, at det derfor også er vigtigt for vores erhverv at synliggøre, hvad miljøeffekten er af biogas. For der er ingen tvivl om, at biogas er godt for miljøet – og i øvrigt er med til at spare CO2”.

Problemet for de bæredygtige bliver problemet bare, at denne effekt aldrig er dokumenteret. Der er snarere tale om, at værkerne oger CO2 udslippet og tilmed øger udledningen af næringsstoffer på både økologiske og almindelige markjorder.

Hans Årestrup. Foto: Bæredygtigt Landbrug

Source: BL til energiminister: Biogasanlæg fungerer ikke uden driftstilskud