Klimakompensation var fup

Naturfredningsforeningens smarte indsamlingsshow kan vise sig at være en bedrag. Pengene gik måske til et fupforetagende. Vi forsøger at få sagen belyst

Politiken har afsløret, at et foretagende, der tog sig betalt for at plante klimakompenserende træer i Uganda, har fuppet sine kunder. Der har været tale om forskellige erhvervsdrivende, men her på redaktionen erindrer vi, at Danmarks Naturfredningsforening indsamlede penge til dette formål ved at stort TV-show i efteråret 2019. Her var der også tale om, at en del af træerne skulle plantes i Uganda.

Nu anser vi det for meget usandsynligt, at der findes to firmaer, der tilbyder samme klimakompenserende ydelse i Uganda på samme tid i samme land, hvorfor vi nærer den forrædderiske mistanke, at Danmarks Naturfredningsforening har købt nogle fup-klimakvoter i Uganda for de indsamlede penge. Vi vil derfor bede DN om at redegøre for hvordan foreningen har brugt pengene fra showet.

Politiken skriver om andre, der der blevet fuppet:

 

Det er samtidig en historie om halve sandheder og ukorrekte oplysninger. Da Politiken besøgte adressen, som angiveligt skulle huse Our Climates kontor i Ugandas hovedstad, Kampala, var der ingen, der kendte til klimavirksomheden. Lokationen rummede i stedet en bh-forretning i et indkøbscenter. Den danske forretningsmand Peter Alexander Lexander, som også var en del af søndagens afsløringer i Politiken om salg af 2,5 millioner værdiløse klimakreditter, er tæt involveret i sagen.

Source: Klima-kontor viste sig at være undertøjsbutik: Danske virksomheder blev snydt af falsk klimakompensation – politiken.dk