Breaking: Politiken kapitulerer i kagekrigen

Hårdt presset af et truende, ydmygende nederlag i retten og langt større udgifter indgår Politikens chefredaktør, Christian Jensen nu forlig.

Efter en del korrespondance har undertegnede accepteret et forlig med Politiken i kagekrigen, hvor Politiken pga. grov uagtsomhed bragte et billede uden samtykke fra fotografen og ydeligere brugte det det i en anden sammenhæng. Forliget lyder:

Kære Knud,

Jeg er indstillet på, at vi pr. kulance indgår et forlig baseret på følgende punkter:

Vi bringer nedstående tekst ledsagende dit foto på Bagsiden en søndag:

Vi indbetaler 15.000 kr. på din konto.

Du frafalder sagen.

Vi beklager

Dette fotografi af en Inger Støjberg-kage bragte vi her på Bagsiden søndag 27.12. Kagen var ikke bagt og fotograferet af Holger Øster Mortensen, som det fremgik. Kagens ophavsmand var Knud Haugmark.

Det er menneskeligt at fejle, og vi ikke begået én men to fejl i vores omgang med denne kage.

Det var en fejl overhovedet at bringe et fotografi, vi ikke har ophavsretten til. Det var også en fejl, at vi lod fotografiet ledsage af en tekst, om at kagen var lige til at spise, »når man skal have Instrukskommissionens flere tusinde sider lange beretning og talrige bilag til at glide ned«. Denne ledsagende tekst var nemlig misvisende i forhold til bagerens og fotografens intention.

Kagen var ifølge Knud Haugmark bagt og dekoreret som et støttestatement til Inger Støjberg i en meget turbulent tid. Denne hermed givet med forsinkelse til Inger Støjberg og med beklagelse til Knud Haugmark.

Det ikke alene beklager vi, det har vi ikke også taget konsekvensen af ved at indgå et forlig med Knud Haugmark, der havde stævnet Politiken for uretmæssig brug af fotografiet. Og ja, vi har fået Knud Haugmarks velsignelse til at bringe hans fotografi som dokumentation for vores fejl.

Når du bekræfter, at du har trukket sagen, indbetaler vi pengene og rettelsen vil blive bragt.

Vh Christian Jensen

Se processkrift her