ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetFordobling af erstatninger til landbrug efter brande

Fordobling af erstatninger til landbrug efter brande

-

Alm. Brand, der har 20 % af sine kunder blandt landbrugere, har oplevet en voldsom stigning på udgifterne til erstatninger tillandmænd efter brand på ejendomene. Det er især fordi erstatningerne er større end tidligere.
I 2006 kostede brandene Alm. Brand godt 100 mio. kr., men i fjor måtte selskabet betale over 230 mio. kr. i erstatning til brandhærgede landmænd.

Forsikringsanalytiker Rune Majlund Dahl fra Sydbank siger til epn.dk:

»Vi ved generelt, at der er øget svindel i en lavkonjunktur. Man kan køre svindelspekulationer i retning af, at landbruget er økonomisk presset af faldende priser på afgrøder, svin og ejendomme, men det kan også blot skyldes, at der er en manglende vedligeholdelse på ejendomme i landbruget,« siger han.

Kilde/link

epn.dk