ForsideAntibiotika og resistensDen danske salmonellaindsats skal vurderes af udenlandske eksperter

Den danske salmonellaindsats skal vurderes af udenlandske eksperter

-

Ny handlingsplan for salmonella i svin på vej
”Vi kan ikke leve med, at dansk svinekød indeholder mere salmonella end det importerede. Nu handler det derfor om at få niveauet i det danske til at falde. Jeg er på vej med en salmonellahandlingsplan for svin, der med blandt andet øget overvågning af besætningerne og flere opdelte slagtninger skal sende salmonellaindsatsen helt ud i grisestien. Når man bekæmper salmonella er der ingen mirakelløsninger. Salmonellabekæmpelse er et langt sejt træk, og her vil den nye salmonellahandlingsplan for svin levere et vigtigt bidrag”, siger Eva Kjer Hansen, der  netop har sat gang i et grundigt eftersyn af den danske salmonellaindsats. Eksperter fra ind- og udland skal gennemgå indsatsen og komme med anbefalinger til eventuelle justeringer. Eksperternes anbefalinger skal være klar til sommer.
12% af al dansk svinekød er inficeret med salmonella. Det må sælges hvis salmonellaen er resistent for op til 4 antibiotika.

Kilde/link

Fødevarestyrelsen