ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetMinisteren ændrer forklaring i skolesagen: Reglerne har været fejlfortolket i 10 år.

Ministeren ændrer forklaring i skolesagen: Reglerne har været fejlfortolket i 10 år.

-



Knud Haugmark

knud@haugmark.dk

Kære Knud Haugmark 25-09-2009

 

Tak for henvendelsen af 13. august 2009 om reglerne vedrørende støtte til landbrugsskoler.

Det er rigtigt, at en række landbrugsskoler har undervist udenlandske statsborgere i landbrugsuddannelserne. Skolerne har i denne forbindelse modtaget tilskud fra staten til disse uddannelser, ligesom skolerne modtager tilskud i forbindelse med uddannelse af danske elever.

I forbindelse med ministeriets tilsyn med seks landbrugsskoler i 2008-09 konstaterede ministeriet nogle uregelmæssigheder, som førte til overvejelser om tilbagebetaling af tilskud.

Resultatet af overvejelserne blev, at der ikke var tilstrækkeligt juridisk belæg for at kræve tilskud tilbagebetalt, således som reglerne og praksis på området havde været i de foregående ca. 10 år.

Undervisningsministeriet er derfor nu i færd med at sørge for, at der bliver helt klare regler om disse forhold, så lignede sager ikke opstår igen.

Reglerne med betydning for de konkrete sager fandtes i den nu ophævede landbrugsuddannelseslov, jf. lovbekendtgørelse nr. 1254 af 6. december 2006 med senere ændringer og bekendtgørelse nr. 377 af 28. april 2004 om uddannelsen til faglært landmand, som også er ophævet.

 

Med venlig hilsen

Bertel Haarder

 

Kilde/link

Se brevet til Haarder her