ForsideLandbrugsdrab og arbejdsulykkerLandbrugskriminalitetPesticidkriminelle landmænd får advarsel før "uanmeldt" kontrol

Pesticidkriminelle landmænd får advarsel før "uanmeldt" kontrol

-

JyskeVestkysten skriver bla:

Afsløringen af den hidtil mest omfattende sag nogensinde om ulovlig import af pesticider, får nu politi, Skat, Miljøstyrelsen og Plantedirektoratet til at holde ekstra godt øje med landmænd, der handler i udlandet. 2300 navngivne landmænd, der sidste år handlede i udlandet, har fået brev om, at de risikerer at blive udtaget til kontrol.

Og senere i artiklen siger Bettina Kaastrup, specialkonsulent i Skat i Skive:

"Det her er noget af det alvorligste, vi nogensinde har set. Grænsekontrollen kan ganske enkelt ikke følge med. Derfor arbejder tre myndigheder nu sammen med politiet, så vi har mulighed for at komme ud på uanmeldt besøg hos landmændene".

 

Plantedirektoratet modarbejder altså SKATs forsøg på at overraske landmændene ved at advare dem, så de enten kan indbetale eventuelle ikke betalte afgifter – og så er der jo ikke noget at komme efter – eller på anden måde slette sporene. Dette tyder ikke på det store forkromede samarbejde imellem myndighederne, snarere på, at dele af centralforvaltningen, her Plantedirektoratet, forsøger at holde hånden over de kriminelle landmænd.

Kilde/link

TV2