Leder: Brakbedraget.

-

brak2
Brak er skraveret. Det ses at der er tale om dyrket jord og endda et stykke strandeng ud til Ringkøbing Fjord.

brak1

Nu er det efter en  dyr og ørkesløs EU- retsstrid afgjort, at skatteyderne skal til lommerne for at betale brakstøtte for to år tilbage til EU, mens pengene stadig ligger og luner i de bønders lommer, som slet ikke skulle have dem.

Bønderne forsøger at skabe en martyrmyte om, at de faktisk overimplementerede naturskabelsen og derfor ikke var berettigede til tilskuddet. Det passer ikke.

I de 19 år, hvor EU under forskellige betingelser udbetalte penge som kompensation for ikke at dyrke jorden, fandt i hvert fald Danmarkshistoriens – måske Verdenshistoriens – største bedrageri sted. Med tilsynsmyndighedernes viden udnyttede man groft de regler, som skulle sikre imod overproduktion, så bønderne kunne få høje priser for deres korn. I Danmark faldt kornproduktionen overhovedet ikke. De fede jorder blev sået og høstet som sædvanlig og så lejede eller købte man ubrugelig jord, herunder udyrkede naturarealer, Vandel lufthavn og andet for at opfylde brakforpligtelsen, der svingede mellem fem og ti procent.

Det var en fed forretning og selv om det er dårlig stil, så skal vi takke vores gud og skaber for, at EU kun forlanger penge tilbagebetalt for to år.

Hvis ret skulle være ret, så ville det koste det danske samfund det tidobbelte af de 750 mio. som nu er udredt.

Læs omtalen af afgørelsen her