ForsideNaturbeskyttelseErhvervsstøtte til fiskeriet skjult som "bæredygtighed" og "ressourceudnyttelse"

Erhvervsstøtte til fiskeriet skjult som "bæredygtighed" og "ressourceudnyttelse"

-

Fiskerne får nu en milliard for ikke at drive rovdrift. Foto fra Gilleleje Havn, © sickpigs.dk

 

Fra den 1. januar 2014 bliver det forbudt at smide fisk over bord fra fiskefartøjer, fordi fiskene er for små eller af forkerte arter. Dette udsmid har været praktiseret i mange år og er en utilsigtet konsekvens af reguleringen af fiskeriet. Men nu sætter ministeren ind med hårdspumpet retorik: der er tale om “syvmileskridt” og “turbo”. Ih, hvor han gungrer!

Staten og EU vil nu have dette skandaleramte spild af ressourcer stoppet og selv om fiskerne altså nu lovligt kan bringe større fangster i land, tilfører man 1000.000.000 skattekroner til fiskerne i hele landet. Det ligner en tilståelsessag, for i Fødevarewatch den 7. november 2014 glæder Dan Jørgensen sig over aftalen, der gælder for perioden 2014-2017.

”Danmark har brug for mere liv på havnene og flere bæredygtige fisk i nettet. Derfor er jeg meget tilfreds med, at det er lykkedes at lande en bred aftale i milliardklassen, der både hjælper fiskerne og vores miljø,” siger han og peger på, at vækst skal gå hånd i hånd med bæredygtighed.

”Udsmidsforbuddet er et syvmileskridt mod en mere bæredygtig udnyttelse af havets ressourcer. Derfor sætter vi turbo på udviklingen af bedre redskaber, så fiskerne kan målrette deres fiskeri,”

siger han og fortsætter:

”Derudover sætter vi også penge af til bl.a. at øge værdien af fiskernes fangster og til at åbne afsætningsmuligheder, så vores fiskere kan få noget mere for deres varer.”

via Ny aftale: Milliardbeløb på vej til bæredygtigt fiskeri.