ForsideLandbrugets imagekampagne"Det store bankrøveri"

"Det store bankrøveri"

-

Tophemmelig gældseftergivelse redder landmænd på fallittens rand

Under overskriften “Landbrugskrisen presser bankerne til at anvende et kontroversielt redskab” giver JyllandsPosten historien om, at banker vælger at eftergive landmænd millionbeløb under forudsætning af, at de holder helt tæt med arrangementet eller skifter bank.

Overskiften antyder, at “Landbrugskrisen” yder pres på bankerne, men sagen er, at det er landbrugets manglende evne til at tjene penge, som i en årrække har medført, at landbrugene har kørt med sekscifrede, bankfinansierede underskud.

Her på redaktionen mener vi, at der snarere er tale om en “kreditkrise” eller “indtjeningskrise” i landbruget. Da det ikke ser ud til at landbrugene kan eller vil betale disse penge tilbage, vælger bankerne nu at eftergive en del af pengene imod at landmanden begynder at afdrage på resten med det samme. Dette kan være en bedre forretning for banken, end at  landmanden begærer sig selv konkurs.

JyllandsPosten/Finans.dk citerer en landbrugsrådgiver, Palle Høj fra “Heden og Fjorden”, der siger:

»Vi har haft et par håndfulde akkorder det seneste halve år. Nogle banker kræver principielt, at landmanden, der får akkorden, skal flytte videre til en anden bank, og alle banker kræver, at aftalerne omgærdes af total tavshed. Derfor indeholder aftalerne deciderede tavshedsklausuler, som indebærer, at aftalerne bortfalder, eller parterne pålægges en bod, hvis de bryder tavsheden og fortæller om aftalen. Bankerne ønsker ikke at blive bestormet af vrede kunder, som vil have akkorder, og de ønsker heller ikke kritik fra andre landmænd, som bliver vrede over, at naboen har fået en akkord,«

PS: Overskriften skal ikke anklage landmænd for at begå kriminelle handlinger men blot pege på ligheden imellem at true med et skydevåben for at få udbetalt kassen og at true med konkurs for at få sine kreditter reduceret. red.

 

citatet er fra artiklen: Landbrugskrisen presser bankerne til at anvende et kontroversielt redskab –  af Jette Aagaard, Lars Attrup og Jakob Martini i JyllandsPosten

Artiklen er revideret den 10. marts 2015, hvor Jette Aagaard, Lars Attrup og Jakob Martini krediteres for den artikel, hvorfra vi citerer Palle Høj. Journalisterne har via deres forbund rejst et økonomisk krav imod sickpigs.dk’s redaktør på 10.000 kroner, bl.a. fordi journalisternes egne navne, men kun mediets navn, var angivet som kilde.
Køb netadgang til mange artikler for kun kr. 66.
1. måned er gratis. Anbefales af sickpigs.dk


 

Vi har fået følgende oplyst fra Palle Høj vedr. akkordens skattepligtighed.:

Kære Knud

Akkorden skal modregnes i det underskud, du kan fremføre, så den er indirekte skattepligtig, da der så er mindre underskud at fremføre i senere indkomster.

Med venlig hilsen

Palle Høj | Chefrådgiver, Økonomi & Regnskab og vicedirektør
E-mail: pah@hflc.dk • Direkte: 96296650