ForsideLandbrugets falske pibeLandbrugets løgnehistorierSkattekroner spildt på at oplagre svinekød.

Skattekroner spildt på at oplagre svinekød.

-

Danske svineproducenter har haft den længste og tykkeste snabel nede i kassen med penge til privat oplagring af usælgeligt dansk svinekød. De var også de mest højtråbende med påstanden om, at det var Putins skyld, at priserne på svinekød faldt og at dette var skatteydernes problem.

Nu ved vi at de tog fejl. Selv om “mindre end 65.000 tons” kød i EU er fjernet fra markedet, har priserne ikke rettet sig, men da der er sket en sæsonbetinget prisstigning, har EU besluttet at standse tilskud til at oplagre usælgeligt svinekød. Pudsigt nok nævner Natur- og erhvervsstyrelsen, at oplagringen har forårsaget en prisstigning. Danske svineproducenter har sendt 15.000 tons usælgeligt svinekød på frost. De indtager dermed med 24% af overproduktionen en flot førsteplads blandt tilskudsmodtagerne. Beløbet er ca. 25. mio. kroner, som EU-s skatteydere betaler til Danish Crown for at producere alt for meget kød, som derfor ikke kan sælges.

Støttesaterne er komplicerede men skinker får 278 euro eller ca. 1.600 kr pr. tons ved opmagasinering i 150 dage. Vi vover den ene arm og  anslår med en vis usikkerhed, at den samlede udgift ligger i omegnen af 100 mio. kroner.

En del af kødet skal formentlig destrueres efter den lange tid på frysehusets kroge.

NPA NEWS skriver bl.a. om senne sag:

The scheme has not been a notable success this time round, because few processors saw prices being much better in three, four or five months (the periods for which storage aid was available.)

Less than 65,000 tonnes has been taken off the market—probably not enough to have a significant impact on prices.

However, prices have improved slightly in response to seasonal trends and this is what has prompted Brussels to end the scheme today, with the agreement of member countries.

via NPA NEWS.