ForsideLandbrugets økonomiLandbrugsstøttesickpigs' økonomiske vejrudsigt: Nu begynder gaveregnen til landbruget

sickpigs' økonomiske vejrudsigt: Nu begynder gaveregnen til landbruget

-

I regeringens finanslovsforslag regner man med over de kommende fire år at uddele 600 millionerskatteyderkroner eller ti procent af EU støtten, til verdens “dygtigste” landmænd, der er “ramt” af “afsætningskrise” og angiveligt alt for hårde miljøregler.

Sådan udtrykker Claus Hjort Frederiksen sig om danske landmænds produktion af usælgeligt svinekød og overproduktion af mælk (der under enormt energiforbrug inddampes til lige så usælgelig tørmælk).

Den påståede “overimplementering” af EU miljøregler er aldrig blevet bevist. Tvært imod ligger danske landmænd over EU gennemsnittet når det gælder EU subsidier.

Finanswatch skriver bl.a:

I regeringens finanslovsforslag for 2016, som blev fremlagt i dag, foreslår den, at der skal afsættes 75 mio. kr. om året i perioden 2016-2019 til fødevare- og landbrugsinitiativer. Beløbet skal ifølge forslaget gøre det lettere at drive landbrug i Danmark, hvor landmændene er hårdt ramt af en afsætningskrise på eksportmarkeder og en miljøregulering, som regeringen mener, har ramt det danske landbrug hårdere end i de lande, som vi normalt sammenligner os med.

Læs hele artiklen på finanswatch her: Regeringen lancerer hjælpepakke til landbruget.