Små nyheder om miljøbosser, skovsvin, Radio24sylt og en flæbende Troels Troelsen og hans de facto fyring.

Lidt har også ret, og selv små nyheder fortjener en plads her på siden, når der bare er nok af dem. En meget lille nyhed, med lidt større konsekvenser er, at cand. oecon. Troels Troelsen, tidligere lektor på CBS, har fået nyt arbejde og derfor har googlet sig selv. Google valgte som topartikel en artikel fra vores forgænger www.sickpigs.dk med overskriften:

Troels Troelsen fra CBS fyret.

Men det mente den sandsynligvis korrupte hr. Troels Troelsen ikke var sandt. Han trak sig frivilligt på grund af noget ”uro”, som også gik ud over hans familie, hvorfor han bad om at få artiklen fjernet, som han skriver i en mail til redaktøren.

Han truede også med advokat, men her ryster vi ikke på hånden, når landbrugslobbyen retter revolveren imod os. Bønderne og deres kollaboratører på Axelborg, deres håndlangere i pressen og sandhedsforfalskere blandt de intellektuelle skyder kun med løst krudt, og sandheden om dette bekostelige, samfundsskadelige cirkus skal frem.

Troels Troelsen googlede sig selv, og troede ikke sine egne øjne

Det gør vi vores til og historien om Troels Troelsen, der lod sig købe af Bæredygtigt Landbrug til at skrive en flæbende ”rapport” om danske landmænds urimelige forfordeling i forhold til naboerne, er ingen undtagelse. ”Rapporten” var dog af så ringe kvalitet, at CBS, rødmende af skam, standsede udgivelsen af den og Troels Troelsen fik valget imellem at trække sig angiveligt ved at fremskynde sin pensionering eller at få en egentlig afskedigelse. Øjeblikkelig bortvisning og tab af pension havde været på sin plads. Han valgte det første.

Han blev altså de facto fyret, og det skrev vi den gang som nu. Da sammenhængen fremgår af artiklen, er der ikke fugls føde på den sag.

Troels Troelsen mail
Troels Troelsens mail, hvor han bad om at få to artikler fjernet. Han mener at disse artikler måske har skadet ham. Han truer med at kontakte sin advokat. Klik for fuld størrelse

Bæredygtigt Landbrug havde lagt en fem ugers ferie på New Zealand ind som en lille godbid til Troels Troelsen, som modtog gaven på trods af, at New Zealand ikke havde den mindste berøring med hans ”undersøgelse”. Det ønskede Troels Troelsen også fjernet fra www.sickpigs.dk. Det vil ikke ske.


Og så var der de fire miljøbosser Christian Ege, Det Økologiske Råd, Mads Flarup Christensen, Greenpeace, Bo Øksnebjerg, WWF og Søren Bojer Nielsen, DN, der i JyllandsPosten den 15 januar plæderede:

En fortsat udbygning med biogasanlæg til forgasning af landbrugets restprodukter samt gylleseparering og gylleforsuring kan yderligere reducere klimagasudledningen og tabet af næringsstoffer, mens det samtidig bidrager til en bedre fordeling af gødningen.

Chr. Ege, Økologisk Råd, en selvbestaltet konsulentvirksomhed og medlemsorganisation.

Vi bad dem alle om bare en lille smule dokumentation for dette sniksnak, og kun Chr. Ege gad svare. Han sendte bare aben videre:

 

Der er mange rapporter, der viser dette, bl.a. fra Energistyrelsen. Men jeg ved fra tidligere, at du blot ikke har tillid til disse rapporter. Men her må jeg henvise dig til at diskutere med Energistyrelsen og forskerne.

Heller ikke  Rikke Lundsgaard, med titel af seniorrådgiver for landbrug i DN, har sendt de ”mellemregninger” hun udelod i et læserindlæg om, at skatteyderne skulle kyle endnu flere penge efter landbruget. Dem ville vi gerne granske, men Rikke har ikke ladet høre fra sig.

Åh jo, så var der jo Mikael Berthelsen fra Radio 24/syvsoverne, der efter en måned ringende op og takkede for en mail vedr. Jim Lyngvild, der i december skamroste den danske pelsdyravleres indsats for ”dyrevelfærd”, men ikke oplyste, at han også arbejder for Copenhagen Fur.

Berthelsen fra Radio24/sylt padlede lidt rundt om den varme grød, men mente ikke at lytterne skulle vide den slags. Jim Lyngvild medvirker jo uden honorar, var argumentet.

Vi lader den stå et øjeblik.

Affald samlet sammen på en skovvej i Ravneskoven. Foto Holger Mortensen, Odder

 

Sidste petit er der lidt mere kød på. Det er nemlig historien om, at Odder Kommune bruger skovene som affaldsdepot. Brokkerne fra en nedrevet skole er spredt ud på stierne i kommunens rekreative områder. Sikke noget svineri, siger vi bare, og vi undrer os over, at dette skulle være lovligt.