ForsideBiogasbedragetBiogas forgylder ejerne, hugger løvens part af støtten og leverer intet på...

Biogas forgylder ejerne, hugger løvens part af støtten og leverer intet på miljøet.

Der findes ingen LCA, life cycle analysis, der kan begrunde oprettelsen af gyllebaserede biogasværker. Alligevel flyder støttekronerne i stride strømme til gamle og nye værker.

-

Biogas baseret på gylle er en dyr fornøjelse. Gyllekogerierne er rene tilskudsfabrikker til ejerne, oftest landmænd, der slipper af med deres overskudsgylle på en billig måde. Restproduktet kan spredes ud på økologernes kvælstofhungrende marker endda i rigelige mængder, da kun en del skal opgives i gødningregnskabet. Ingeniøren har set på en sammenligning af de forskellige former for såkaldt “grøn” energi, som man trods mangelen på videnskabelig dokumentation også regner biogas som. Avisen skriver bl.a:

Biogas er den suverænt dyreste måde at skaffe grøn energi på, når man sammenligner støttebeløb med biogassens andel af den grønne strøm.

Det skriver Berlingske.

Biogas fremstillet af gylle fra landbruget modtager nemlig en fjerdedel af støtten til vedvarende energi (8,6 mia. kroner i 2018), mens den kun leverer ti procent af den samlede mængde grøn energi.

Source: Statsstøtte til biogas dyrere end al anden energistøtte | Ingeniøren